RESERVATION: (+30) 210 6619995

Αφιέρωμα στον Γαστρονόμο: Ιταλική «γωνιά» στον Γέρακα

To

Η ζεστή ατμόσφαιρα, η iazz μουσική υπόκρουση και το φωτεινό και άνετο περιβάλλον μάς προϊδέασαν θετικά. Η αχνιστή, μυρωδάτη και βελούδινη μανιταρόσουπα όμως που μας προσέφεραν σε φλιτζάνι για το καλωσόρισμα ήταν αυτή που μας έκλεψε την καρδιά. Οι κροκέτες παρμεζάνας, με μαρμελάδα ντομάτας και προσούτο, καθώς και η σαλάτα με τις ανάμεικτες πρασινάδες, τα λιαστά σύκα, τους ξηρούς καρπούς και τη διακριτική βινεγκρέτ ήταν προσεγμένα και νόστιμα. Η καρμπονάρα, όχι κατά το ελληνικόν με κρέμα γάλακτος, αλλά με κρόκο αυγού, πεκορίνο ρομάνο και γκουαντσάλε (καπνιστά μάγουλα χοιρινού), με έντονη και μεστή γεύση. Όλα τα πιάτα πλούσια, χορταστικά και αξιοπρεπή. Σε όσα δεν υπάρχει κρέμα γάλακτος, όπως στο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από κρασί Μαρσάλα, ξεχωρίζουν τα καλά υλικά, ο αρμονικός συνδυασμός τους και η δεξιοτεχνία του μάγειρα. O Μιχάλης Ντουνέτας, που επιμελήθηκε το μενού, έχει φροντίσει να υπάρχει ισορροπία στον κατάλογο και έτσι μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα φίνο λαβράκι σχάρας με κάππαρη ή στις πλούσιες μαύρες ταλιατέλες με μπρόκολο, σολομό και κρέμα γάλακτος (εδώ η ποσότητα θέλει προσοχή, γιατί σκεπά ει τα άλλα υλικά). Μην προσπεράσετε τα επιδόρπια, είναι καλοφτιαγμένα, με καλύτερο όλων το τιραμισού. Σε ένα τόσο προσεγμένο μενού όμως περιμέναμε τα ψωμάκια και τα κριτσίνια που έρχονται στην αρχή να είναι ή χειροποίητα ή από καλό φούρνο. Αυτά που δοκιμάσαμε ήταν αδιάφορα. Η κάβα προσεγμένη, με το 90% των ετικετών να είναι ελληνικές και σε τίμιες τιμές.

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας.. Περισσότερα
ΑΠΟΡΡΙΨΗΑΠΟΔΟΧΗ

Δεν μπορείτε ακόμα να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας. Το e-shop είναι σε στάδιο δοκιμών. Απόρριψη